Inschrijvingen

Nog op zoek naar een instapvriendelijk schooltje voor jullie peuter en/of kindgericht en kwaliteitsvol onderwijs voor jullie kleuter en/of lagereschoolkind? 

Benieuwd naar wat Basisschool 2geltje te bieden heeft? 

Door de huidige coronamaatregelen kunnen wij voorlopig jammer genoeg geen kijkdag organiseren. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met directeur Koen voor een geheel vrijblijvend individueel kennismakingsmoment (via 0478/61 93 48 of directeurschoolhorebeke@gmail.com). Tijdens dit moment maken wij graag de tijd om al jullie vragen te beantwoorden en jullie al even rond te leiden op onze kleuter- en/of lagere school of voor een kennismakingsgesprek met de juf indien gewenst.

Voor de kleuters (vanaf 3 jaar) en de lagereschoolkinderen gelden geen specifieke instapdata. Zij kunnen op elk ogenblik worden ingeschreven en starten.

Voor de instappende peutertjes gelden wel specifieke instapmomenten. Deze zijn hieronder terug te vinden. 

Kindjes geboren t.e.m.        Kunnen instappen vanaf …

1 maart 2019                      1 september 2021 (start schooljaar)

8 mei 2019                          8 november 2021 (na herfstvakantie)

10 juli 2019                         10 januari 2022 (na kerstvakantie)

7 september 2019              7 maart 2022 (na krokusvakantie)

19 oktober 2019                19 april 2022 (na paasvakantie)

30 november 2019             30 mei 2022 (na Hemelvaart)

1 maart 2020                      1 september 2022 (start schooljaar)

7 mei 2020                         7 november 2022 (na herfstvakantie)

Ook de peutertjes die instappen tijdens het schooljaar kunnen zeker en vast tijdens een voorafgaandelijk wenmoment al eens een kijkje komen nemen in alle klashoekjes of eens meeluisteren naar wat de juf in de kring vertelt. 

Op onze website kunnen jullie alvast heel wat info bijeensprokkelen of genieten van het beeldmateriaal. 

Veel plezier.

Het schoolteam en Koen Vermang, directeur.

Ouders aan het woord

“De basisschool van Horebeke sprak ons onmiddellijk aan omwille van het groene en geborgen karakter van de kleuterspeelplaats. Doordat de peuters en de kleuters hun eigen speelplaats hebben, hadden we meer vertrouwen in een vlotte overgang van de crèche naar de school”

Florian, papa van Elena en Naïm

“Het 2geltje biedt, in samenwerking met kinderopvang Pompulieke, zowel voor- als naschoolse opvang waardoor ons werk en gezinsleven eenvoudiger te combineren zijn. Onze dochter, Ella, geniet ook zelf van de opvang. Ze staat steeds te popelen om te vertrekken. Eerst maken de kinderen er hun huiswerk en dan kunnen ze er tal van activiteiten doen, zoals knutselen of spelletjes spelen.”

Sara, mama van Ella

“Wij hadden meteen een goed gevoel bij de kleuterschool in Horebeke. De kleutertjes vertoeven er in een aparte charmante cocon. De school heeft tevens echt een landelijk karakter, waarbij er veel leuke buitenactiviteiten zijn.”

Bruno, papa van Juliette

“Het 2geltje draagt de warmte uit van een kleine dorpsschool maar springt ondertussen, net zoals de grotere scholen, mee op de kar van de digitale leermogelijkheden. Zo werken de klassen in het lager met digiborden en worden bepaalde lesactiviteiten voorzien waar de kinderen met chromebooks werken.”

Tine, mama van Iben

“Wij vinden het een troef dat de kleuterschool en de lagere school op een andere locatie liggen. De kleutertjes hebben het rijk voor zich alleen in het rustig en gezellig schooltje in Sint-Kornelis-Horebeke. De uitdagende speelplaats is helemaal op kleutermaat. Voor onze kinderen was de stap van kinderopvang naar kleuterschool dan ook heel klein.”

Anneleen, mama van Stan en Fien

“Wij vinden het belangrijk dat er voldoende creatieve mogelijkheden worden geboden tijdens de speeltijden. Op de lagere school kunnen de kinderen tijdens de speeltijden gebruik maken van een ‘spelotheek’ maar er is ook een leeszolder waar ze hun speeltijd kunnen invullen.” 

Sara, mama van Eben en Sem

“Wanneer het weer het enigszins toelaat, brengen wij onze kinderen graag met de fiets naar school. Ketse, het wegeltje tussen Sint-Kornelis- en Sint-Maria-Horebeke, vraagt soms wat extra “trapmotivatie” maar is wel de ideale (én prachtige!) fietsverbinding tussen beide scholen. Samen met de gemeente, de lokale politie en de ouderraad werkt de school voortdurend aan extra verbeteringen rond verkeersveiligheid. Bereikbaarheid en de landelijke omgeving zijn voor ons 2 belangrijke troeven van 2geltje.”

Bart, papa van Stan en Fien