Inschrijvingen

Kleuterschool 2geltje wil een instapvriendelijke school zijn voor je peuter.
Wij bieden kindgericht, kwaliteitsvol onderwijs in een sfeervolle, familiale omgeving.

Deze lijn trekken we door voor de kinderen in de lagere school.
Een kleinschalige school waar iedereen elkaar bij naam kent.

Wie interesse heeft in onze school, kan contact opnemen
met de directeur op 055/45 67 40 of via directeur@2geltje.be

Tijdens een kennismaking moment maken wij tijd om jullie vragen te beantwoorden en jullie al even rond te leiden op onze kleuter- en/of lagere school.

Voor kinderen (vanaf 3 jaar) gelden geen specifieke instapdata. Zij kunnen op elk ogenblik worden ingeschreven en starten.

Voor de instappende peuters (=2,5 jaar zijn op de instapdag) gelden volgende instapmomenten:

  • 1 september 2022 (start schooljaar)
  • 7 november 2022 (na herfstvakantie)
  • 9 januari 2023 (na kerstvakantie)
  • 1 februari 2023
  • 27 februari 2023 (na krokusvakantie)
  • 17 april 2023 (na paasvakantie)
  • 22 mei 2022 (na Hemelvaart)
  • 1 september 2023 (start schooljaar)
  • 6 november 2023 (na herfstvakantie)

Tijdens een wen moment kan je als ouder samen met je kind van 8u30 tot 10u30 de sfeer in de klas komen opsnuiven op een overeengekomen dag.

Op onze website kunnen jullie heel wat info bijeensprokkelen of genieten van het beeldmateriaal. 

Onder ‘nuttige documenten’ kan je de infobrochure over de kleuterschool vinden.

Ouders aan het woord

De basisschool van Horebeke sprak ons onmiddellijk aan omwille van het groene en geborgen karakter van de kleuterspeelplaats. Doordat de peuters en de kleuters hun eigen speelplaats hebben, hadden we meer vertrouwen in een vlotte overgang van de crèche naar de school

Florian, papa van Elena en Naïm

Onze dochter, Ella, geniet van de opvang. Eerst maken de kinderen er hun huiswerk en dan kunnen ze er tal van activiteiten doen, zoals knutselen of spelletjes spelen.

Sara, mama van Ella

“Wij hadden meteen een goed gevoel bij de kleuterschool in Horebeke. De kleutertjes vertoeven er in een aparte charmante cocon. De school heeft tevens echt een landelijk karakter, waarbij er veel leuke buitenactiviteiten zijn.”

Bruno, papa van Juliette

“Het 2geltje draagt de warmte uit van een kleine dorpsschool maar springt ondertussen, net zoals de grotere scholen, mee op de kar van de digitale leermogelijkheden. Zo werken de klassen in het lager met digiborden en worden bepaalde lesactiviteiten voorzien waar de kinderen met chromebooks werken.”

Tine, mama van Iben

“Wij vinden het een troef dat de kleuterschool en de lagere school op een andere locatie liggen. De kleutertjes hebben het rijk voor zich alleen in het rustig en gezellig schooltje in Sint-Kornelis-Horebeke. De uitdagende speelplaats is helemaal op kleutermaat. Voor onze kinderen was de stap van kinderopvang naar kleuterschool dan ook heel klein.”

Anneleen, mama van Stan en Fien

“Wij vinden het belangrijk dat er voldoende creatieve mogelijkheden worden geboden tijdens de speeltijden. Op de lagere school kunnen de kinderen tijdens de speeltijden gebruik maken van een ‘spelotheek’ maar er is ook een leeszolder waar ze hun speeltijd kunnen invullen.” 

Sara, mama van Eben en Sem

“Wanneer het weer het enigszins toelaat, brengen wij onze kinderen graag met de fiets naar school. Ketse, het wegeltje tussen Sint-Kornelis- en Sint-Maria-Horebeke, vraagt soms wat extra “trapmotivatie” maar is wel de ideale (én prachtige!) fietsverbinding tussen beide scholen. Samen met de gemeente, de lokale politie en de ouderraad werkt de school voortdurend aan extra verbeteringen rond verkeersveiligheid. Bereikbaarheid en de landelijke omgeving zijn voor ons 2 belangrijke troeven van 2geltje.”

Bart, papa van Stan en Fien